Beton Injectie - Beton Injecteren
Beton Injectie; Er zijn verschillende injectietechnieken die gehanteerd worden. Er wordt zowel van hoge als lage druk gebruik gemaakt in zowel wanden, vloeren als plafonds. Van belang is dat de scheuren op de juiste manier worden aangeboord, zodat er contact ontstaat met de scheuren of holle ruimtes. De vloeistof kan deze dan verlijmen of afdichten. Injecteren is zelfs mogelijk onder zware waterdruk.
Wanneer Beton injecteren?
Er zijn diverse oorzaken waardoor er scheuren in het beton kunnen ontstaan. U kunt hierbij denken aan spanningen in de constructie of een constructiefout. Het kan ook door temperatuurwisselingen komen, door het krimpen en uitzetten van het beton. Grandia Betonherstel is gespecialiseerd in het injecteren, die wordt toegepast om gescheurde constructies zijn oorspronkelijke sterkte terug te geven en lekkende constructies waterdicht te maken.
Hoe werkt beton injectie?
Bij het injecteren wordt er een vloeistof in de scheur ingespoten. De chemische reactie die wordt veroorzaakt als de vloeistof in contact komt met water veroorzaakt uitzetting. Dit proces verdringt het water in de muur waardoor deze waterdicht is. Beton injectie wordt vooral toegepast in kelders en parkeergarages.
Drie vragen voor het injecteren:
- Welk doel? Zal de injectie van de scheuren of de holle ruimtes bereiken?
- Welke vulstof voldoet aan de eisen van de doelgroep en voorwaarden voor de uitvoering?
- Welke vulmethode is toegestaan?
Doel van de injectie methode
- Bescherming tegen het binnendringen van stoffen in beton (sluiten en afdichten van scheuren en holle ruimtes.
- Corrosie van de stalen wapening.
- Herstellen van de waterdichtheid.
- Versterking van betonconstructies. (herstellen van de trek- en druksterkte in een verbinding)