Grandia

Betonherstel

58 risico flats

58 Risico flats met onveilige balkons Den Haag

Risico flats den haag

De betonconstructie van 58 flats in Den Haag moeten worden onderzocht, dit omdat de kans bestaat dat de galerij instort.

Dat meldt Omroep West maandag op basis van eigen rondvraag.

Het gaat om flatgebouwen uit de jaren zestig. De flats hebben mogelijk een fout in de betonconstructie. Bewoners van de Escampflat in Den Haag lopen inmiddels zo dicht mogelijk langs de muur. Zij hebben te horen gekregen om afstand te houden indien meer dan twee personen over de galerij lopen.

Tevens is het de bewoners afgeraden om zware spullen te verhuizen of te springen op de galerij. Binnenkort wordt extra gestut, dit omdat uit onderzoek blijkt dat de wapening van het beton niet deugt. Metalen pinnen zijn verkeerd geplaatst in de betonvloeren, daardoor kunnen deze afbreken.

VAM-methode

De flats uit de jaren zestig zijn gebouwd volgens de VAM-constructiemethode. Hiermee konden snel en efficient woningen geplaatst worden, echter moet de wapening van het beton daarvoor wel in orde zijn. Nu blijkt dat dat niet het geval is. Robert van Asten van de Haagse D66 vindt het probleem zorgelijk, vooral omdat er slechts over één flat van de 58 een onderzoeksrapport beschikbaar is. "Ik wil graag van het college weten hoe het staat met de 57 andere flats in de stad."

Door: NU.nl

 

Vraag eenvoudig en vrijblijvend een online offerte aan.

 

Neem tijdens kantooruren contact op via:
0345-613155
info@grandiabetonherstel.nl