Grandia

Betonherstel

200 balkons onveilig Geleen

Tweehonderd balkons in Geleen onveilig verklaard

balkons onveilig geleen

Bijna tweehonderd balkons in Geleen zijn onveilig. Bewoners moeten hun balkons leegmaken en niet meer gebruiken totdat ondersteuning is aangebracht.

Dat heeft woningcorporatie Zowonen besloten na onderzoek, meldt de Limburgse omroep L1 vrijdag.

 Volgens de gemeente is er geen acute dreiging dat de balkons instorten. De eerste verantwoordelijkheid voor het verstevigen van de balkons ligt nu bij de woningcorporatie. "Pas daarna gaan we kijken of er aanvullende maatregelen nodig zijn."

 De corporatie controleerde balkons in de Oranjelaan, Naussaustraat, Eberhardstraat en Van Ostadestraat nadat in oktober bij zes woningen lekkage was opgetreden.

 Zowonen was vrijdag niet bereikbaar voor een toelichting. Een woordvoerder van de gemeente zegt het onderzoeksrapport nog niet te hebben gezien, maar verklaart wel te weten van de problematiek.

 "De helft van de flatwoningen in die buurt is eigendom van particulieren. Uit een onderzoek van de vereniging van eigenaren vorig jaar oktober bleek dat een groot deel van de balkons van de flatgebouwen betonrot kende. De woningcorporatie startte daarop een onderzoek naar de eigen woningen."

 Door: Novum

 

Vraag eenvoudig en vrijblijvend een online offerte aan.

 

Neem tijdens kantooruren contact op via:
0345-613155
info@grandiabetonherstel.nl