Grandia

Betonherstel

Betonrot in viaducten jaagt Zoetermeer op kosten

Betonrot in viaducten jaagt Zoetermeer op kosten. 
ZOETERMEER - De gemeente Zoetermeer moet drie viaducten eerder vervangen dan de bedoeling was. Oorzaken zijn betonrot en scheuren in het wegdek, blijkt na een inspectie.

De gebreken werden eind vorige maand ontdekt tijdens werkzaamheden aan het viaduct aan het Panamapad over de Amerikaweg. Daarop besloot de gemeente ook dezelfde type viaducten bij de Saloméschouw en het Podiumpad aan de Aziëweg te onderzoeken. Daarbij bleek van alles mis.

Sommige afdekplaten op bouten die de brugdelen aan de liggers vastmaken zijn verdwenen. Daardoor zijn bouten gaan roesten. In de breedte van de bruggen zijn scheuren ontdekt. Daaruit komt roestwater. Ook is er asbest gevonden bij de viaducten uit de jaren zeventig.

Geen acuut gevaar
Volgens de gemeente is er geen acuut gevaar, maar moeten de viaducten al volgend jaar worden vervangen. In een brief aan de gemeenteraad wordt al gewaarschuwd voor een hoge rekening. 'De aanwezigheid van de RandstadRail onder het viaduct en het asbest bemoeilijkt de vervanging en maakt alles kostbaar', valt te lezen. Over een prijskaartje, wordt nog geen woord gerept.

Eerder waren er problemen met de brug over het Maximaplein die de gemeente Zoetermeer veel geld kostte.

Bron: Omroepwest

 

Vraag eenvoudig en vrijblijvend een online offerte aan.

 

Neem tijdens kantooruren contact op via:
0345-613155
info@grandiabetonherstel.nl